Biryani cu pui

de Sidy in Pui, 5 Noi 2010 | 10852 vizualizari

 

Reteta o am de la o buna prietena de a mea, romancuta ce munceste in Sudan....
Multumesc mult Gabi !

 

INGREDIENTE

  • 75 ml ulei se masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza dafin
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 8 boabe cardamom
  • 6 cuisoare
  • 1 catel usturoi
  • 500 g carne macra de pui
  • cate 1 lingurita de:
  • - ghimbir
  • - cardamom
  • - turmenic
  • - marar
  • - coriandru
  • - usturoi
  • - sare
  • - boia iutetoate pisate, pudra
  • 150 ml iaurt
  • 400 ml apa( supa de legume sau de pui)
  • Pentru orez :
  • 500 g orez ( basmati este mai bun)
  • 600 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 frunza dafin
  • 6 boabe cardamom
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1lingurita cumin negru
  • Pentru ornat:
  • 1 ceapa
  • coriandru verde( patrunjel)
  • 1 varf cutit sofran sau turmenic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ardei iute
  • 1/2 gogosar ( ardei rosu)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biryani cu pui:

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.
Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si ameastecam bine.
Adaugam apa sau supa si lasam sa fiarba bine la foc mic cam 50 minute pina se ingroasa sosul.

Intre timp preparam orezul.
Orezul spalat bine in mai multe ape il punem intr-o cratita cu cele 5 condimente mai sus enumerate.
Acoperim cu apa de trei degete peste orez si lasam sa fiarba la foc mic , acoperit.

Pentru ornat curatam ceapa , o taiem solzisori si o calim in ulei.
Ardeiul iute il taiem feliute .
Intr-um vas termorezistent uns cu putin unt punem 1/2 din orez , carnea impreuna cu jumatate din sos , iar orez si ce a ramas din sos punem deasupra.
Peste orezul de sus punem ardeiul iute taiat, partunjelul verde, ceapa prajita si sofranul sau turmenicul muiat in putina apa si gogosarul.
Turnam zeama de lamaie si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 de minute.
Pregatiti-l cu incredere ca este minunat !!!
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

05.11.2010, 14:44

dau toate furculitele ptr mancarica ta!

nico15 1

05.11.2010, 21:24

Foarteeeeeeeeeee bun, vin si eu la tine la masa????
Poop

epurasha2bb 1

07.11.2010, 14:42

MMM, CE DELICOS! si picant! 5f!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paella cu pui